"Fyrstikker hulter til bulter og søkk og kaos"

Herleik Kristiansen - 70 år gammel, og fortsatt aktiv kunstner. Outsider Art Street Gallery gir han en separatutstilling. 

70 - årsjubilanten Herleik Kristiansen åpnet søndag 5. november sin utstilling «Fyrstikker hulter til bulter og søkk og kaos» ved Outsider Art Street Gallery i Harstad sentrum. Gunnar Danbolt som er forfatteren av kunstnerbiografien «Outsideren Herleik Kristiansens Kunst»  holdt åpningstalen.

I denne utstillingen viser Herleik Kristiansen nyere verk som er laget i perioden 2014 til 2017. Herleik Kristiansen er i dag en pensjonert kunstner, men lager fremdeles storartet grafikk med teknikken linotrykk. Utstillingen viser en rekke grafiske blad med naturmotiver. Men i denne utstillingen vises også en annen side av kunstneren- hans interesse for å systematisere ting. En kunstinstallasjonen som består av en lang flaggstang tegnet på en rull matpakkepapir, en mengde forskjellige ark med norske flagg og kupler i tillegg til tre nescafeglass med sigarettaske dokumenterer at Herleik Kristiansen har også andre kunstneriske sider å vise fram.

Dette er en salgsutstilling og en enestående sjanse til å sikre seg et grafisk verk av denne anerkjente kunstneren. Herleik Kristiansens arbeider er innkjøpt av en lang rekke institusjoner, kommuner og gallerier, blant annet Nasjonalgalleriet, Kulturrådet, Nordnorsk Kunstmuseum.

 

Utstillingen står til 25. januar

Åpningstider: 

- Torsdager: kl. 12:00-15:00

- Fredager:   kl. 12:00-16:00

- Lørdager:   kl. 12:00-15:00

 

Nyhetsarkiv

Anna Rogdes festhelg sammen med Bakgården

 

Fortvil ikke- vi har lagt opp til at dere kan si: Ja, takk begge deler! Både festival og jubileum av verdens eldste seilende skonnert på en og samme helg.

 

Gratulerer med dagen "Anna Rogde"

I dag 20.august, er det nøyaktig 150 år siden Anna og Albert ble sjøsatt ut i fra Bangsund i Namsos. Mens søsterskipet Albert hviler på havets bunn i Østersjøen, seiler Anna i beste velgående.

Anna Rogde 150 år- besøker havner i Sør-Troms

Jubileumsseilasen til skonnerten "Anna Rogde" besøker Sjøvegan, Tennevoll, Hamnvik, Grovfjord og Lundenes i løpet av uke 35, og tilbyr de befolkningen på disse stedene å komme ombord for omvisning, historie og fjordtur.

 

Sagn - et viktig forskningsprosjekt

Å ivareta nordnorsk fortellertradisjon i en tid hvor Pocahontas og Spiderman "utkonkurrerer" hulder, draug og marmæl. 

Japansk kunst i Outsider Art Street Gallery.

I neste og siste utstilling på galleriet i Gågata, vises kunst av Masao Obata.
Åpnes 23.06 kl. 12:00

150 år - 150 smykker

Gammel ishud fra skonnerten "Anna Rogde" ble unike jubileumssmykker.

Første stavkirke på 900 år

Øks, furu og bachelorgrad 

Ny direktør ansatt

Sabrina van der Ley er ansatt som direktør i Stiftelsen Sør-Troms Museum

Nytt fellesmagasin

Hallen på ca. 1700 m2 vil gi oss muligheten til å utvikle ett fellesmagasin for hele Sør-Troms Museum.

Bokslipp

DEN SORTE HUNDEN, ny bok med nordnorske sagn av Sonja Westrheim på Sør-Troms Museum og Alvin Jensvold