Ny direktør ansatt

Sabrina van der Ley er ansatt som direktør i Stiftelsen Sør-Troms Museum

Sabrina van der Ley (51) er ansatt som ny direktør i Stiftelsen Sør-Troms Museum fra 1. september 2018. Hun kommer fra stilling som avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet, hvor hun har vært ansatt siden 2011. Sabrina van der Ley kan vise til bred nasjonal- og internasjonal ledererfaring fra ulike kultur- og museumsinstitusjoner, hvor hun har innehatt roller som avdelingsdirektør, daglig leder, kunstnerisk leder, kurator, produsent, redaktør og formidler. Hun har solid erfaring med drift og utvikling av kulturinstitusjoner, museer, private kunstsamling og kunstmesser. Hun har en kunst- og litteraturhistorisk utdanning med en Master of Arts fra Universitetet i Köln.

Hun har siden 2012 vært medlem av faglig råd i Lofoten International Art Festival ved Nordnorsk Kunstsenter i Svolvær, og har et stort engasjement og hjerte for Nord-Norge. For øvrig har hun vært engasjert i rekke verv, styreposisjoner og vært medlem i ulike kunst- og kulturråd og har et betydelig nettverk både i Norge og internasjonalt. Sabrina van der Ley flytter med familien nordover.

Styreleder i Stiftelsen Sør-Troms Museum, Kjetil Bjørkelund, er glad for at Sabrina van der Ley har takket ja til stillingen. - Jeg er trygg på at hun besitter de egenskaper og har den kompetansen som skal til for å lede og skape god drift samt sikre videre utvikling av Stiftelsen i årene som kommer. 

«Jeg ser frem til å komme til Sør-Troms og er begeistret over at museets styre har valgt meg som ny direktør. Sør-Troms Museum er en fantastisk institusjon med veldig dyktige fagfolk som jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med. Det er spennende å komme til et kulturhistorisk museum, og bidra med et kunsthistorisk blikk på samling og utstillingsprogram. Jeg har alltid jobbet og tenkt på tvers av flere fagfelt, særlig i min tid på Nasjonalmuseet. Så jeg gleder med til å fortsette og utvide det gjennom oppdagelsesreiser i Sør-Troms Museets mangfoldige hus, og vil gjerne bidra å engasjere og inspirerer våre besøkere med bred tverrfaglighet og nye fortellinger. Museet har realisert imponerende prosjekter og utstillinger de siste årene, og er underveis med enda flere. Velfortjent har Sør-Troms Museum blitt nominert som kandidat for årets museum av Museumsforbundet i 2016 og i 2018, og jeg håper at jeg kan bidra sammen med alle mine nye kolleger til at vi fortsatt jobber for å vinne den gjeve prisen.»  sier Sabrina van der Ley.

 

Nyhetsarkiv

Lyst å mønstre på Anna Rogde?

Lær å seile - helt gratis! Sammen med Anna Rogdes venner inviterer vi til ukentlige seilkvelder.

Drømmestart

Trondenes Historiske Senter har hatt en drømmestart etter at middelaldergården ble åpnet 23.juni. 

"Anna Rogde" på 5-ukerstur

"Anna" seiler til Trænafestivalen og Forbundets Kystens Landsstevne.

Kortreist og tradisjonsrik lunsjmeny på Hemmestad

Refsnes Matglede bringer Hemmestad Brygge tilbake til sine røtter, med lokalog kortreist mat av ypperste klasse.

"Anna Rogde" deltar på Vestfjordseilasen

Bodø seilforening arrangerer Nord-Norges vakreste og største regatta, for 33. gang, og "Anna Rogde" deltar!

Outsider Art Buss

Bli med på busstur til Trastad Samlinger i løpet av festspillene!

Åpning av middelaldergården.

Mange har bidratt for å realisere Trondenes Middelaldergård. 23 juni foretar Trine Skei Grande den offisielle åpningen.  

"Avtrykk - Norske Grafikere 100 år"

Trastad Samlinger, Sør-Troms Museum representerte Outsider Art kunstneren Herleik Kristiansen på åpningen.

Trastad Samlinger på utstillingsåpning i Asker

Lørdag 27. april åpnet utstillingen "Svanene fra Lazarusdalen - norsk Outsider Art" på Trafo Kunsthall

"Svanene fra Lazarusdalen - Norsk Outsider Art"

Utstillingsåpning 27. april - v/ Trafo Kunsthall, Dikemark psykiatriske sykehusmuseum og Trastad Samlinger.