Hederspris

"Anna Rogde" fikk hedersprisen årets fartøy 2018

Norsk Forening for Fartøyvern er en landsomfattende interesseorganisasjon for verneverdige fartøyer. Foreningens oppgave er å fremme bevaring av fartøyene etter antikvariske retningslinjer og ivareta de frivilliges interesser. Anna Rogde er ett av 182 medlemsfartøyer. I forbindelse med foreningens årsmøte i Narvik i helgen, ble en ny pris utdelt for aller første gang; Hederspris årets fartøy.

Utdelingen av prisen var en overraskelse i seg selv, og svært gledelig var det "Anna Rogde" ble ropt opp på scenen!

Om prisen skrives det av foreningen; Vel fortjent til 150-åringen fra Harstad. "Årets fartøy" er nytt av året og gis til fartøy som har gjort en ekstra innsats i året som har gått. På diplomet overrekt står det at «hedersprisen gis til Anna Rogde for særdeles godt arbeid som et framragende eksempel på norsk fartøyvern».

Markeringen av 150-års jubileet ble trukket frem i talen, og viser hva man kan få til på tvers når viktige aktører spiller på lag. 150-års feiringen har visst oss at Harstads næringsliv er riktig stolte av skuta si, og har stilt opp om jubileet på en flott måte. Byens egen avis HT har vist oss stor velvilje og godt samarbeid.  Rekrutterings kampanjen som har gått i sommer, har gitt avkastning. På årsmøtet var det et aldersspenn fra 14 til 103 år, og for en gangs skyld, var det Anna Rogdes mannskap som bidro til å dra ned snittalderen med 14- årige Kevin! Markedsføringsbyrået Hipp hurra var de som kick-startet jubileumsåret med å lage grafisk profil og egen film om skonnerten, denne fikk årsmøtet også se! Ansatte på STM og frivillige i ARV har vært med på laget hele veien. Vi har fått økonomiske bidrag fra bank og næringsliv da vi trengte det, og positiv oppmerksomhet fra lokale politikere. Når dette blir lagt merke til utover vår region, kan man trygt si at man har nådd målet med å gi skonnerten den oppmerksomheten hun fortjener i anledning sin store dag! Skonnerten selv lå i Narvik havn på stas og tok det hele med stor ro!

Til stede på årsmøtet var representanter av fartøyene, ansatte hos Riksantikvaren, Troms fylke, Trøndelag fylke, Fartøyvernsentrene, flere museum og Narvik havn.

Nyhetsarkiv

Tilkallingsverter søkes

Vil du også starte arbeidsdagen som museumsvert med denne utsikten? 

En minnerik bursdagsfeiring

150-åringen fikk en minnerik fødselsdag 20. august, og vil takke alle involverte. 

Vi bygger stein- og torvvegg

Opplev middelaldersk bygningshåndverk i praksis på Trondenes

Gratulerer med dagen "Anna Rogde"

20.august er det nøyaktig 150 år siden "Anna" og "Albert" ble sjøsatt ut i fra Bangsund i Namsos.  

Anna Rogde 150 år- besøker havner i Sør-Troms

"Anna Rogde" besøker Sjøvegan, Tennevoll, Hamnvik, Grovfjord og Lundenes i uke 35, med omvisning, historie og fjordtur.

Sagn - et viktig forskningsprosjekt

Ivaretar nordnorsk fortellertradisjon i en tid hvor Pocahontas m.fl "utkonkurrerer" hulder, draug og marmæl. 

Japansk kunst i Outsider Art Street Gallery.

I neste og siste utstilling på galleriet i Gågata, vises kunst av Masao Obata.
Åpnes 23.06 kl. 12:00

150 år - 150 smykker

Gammel ishud fra skonnerten "Anna Rogde" ble unike jubileumssmykker.

Første stavkirke på 900 år

Øks, furu og bachelorgrad 

Ny direktør ansatt

Sabrina van der Ley er ansatt som direktør i Stiftelsen Sør-Troms Museum