Ta en tur på museet - fra sofakroken din (4)

Disse hønene er laget av Herleik Kristiansen og er klare for hjemmepåske på Trastad Samlinger. 

I likhet med hønene til Herleik Kristiansen er det mange av oss som må belage oss på en hjemmepåske. Herleik Kristiansen er en kjent kunstner blant lokalbefolkningen. Han har bodd på Trastad gård ved Harstad hele sitt voksne liv. Som kunstner er han selvlært. Du kan lese mer om Herleik HER på museets egen nettside.

I tillegg kan du bli kjent med kunstneren gjennom boka "Ousideren Herleik Kristiansens kunst", som handler om grafikeren og keramikeren Herleik Kristiansen. Kristiansen er profesjonell kunstner med medlemskap i både Norske Billedkunstnere og Nord Norske Bildende Kunstnere. Han er blant annet innkjøp av Norsk kulturråd og Riksgalleriet. Det er gjennom sine linoleumstrykk at han har oppnådd status som kunstner.  Boka er forfattet av Gunnar Danbolt og kom ut i desember 2015. Kristiansens diagnose, utviklingshemming, kunne vært et hinder for  hans muligheter for å utvikle talentet sitt. Når dét ikke skjedde, skyldes det en serie med tilfeldigheter som forfatteren Gunnar Danbolt behandler nærmere i boka. Dersom du ønsker å bestille boka fra oss kan du sende en e-post til booking@stmu.no, så sender vi den hjem til deg.

HJEMMEPÅSKE PÅ DIGITALT MUSEUM

Men selv om du sitter inne kan du faktisk ta en tur på museets samliger på digitaltmuseum.no. Du kan søke på bilder og gjenstander, som Sør-Troms Museum har digitalisert og gjort tilgjengelig på nett. I disse tider er det kanskje fristende å se gamle fotomotiv fra påsken. Vi har jukset litt, og gjort søket på "påske" tilgjengelig for deg her, på Digitalt Museum.

Husk at du kan søke på alt mullig, tema, stedsnavn, navn på mennesker og båter osv. Mange forbinder også påsken med ski, og dersom du søker på "ski" får du opp hele 173 treff blant Sør-Troms Museum sine bilder og gjenstander. Uansett hva du søker på, så håper vi du koser deg litt med minner fra gamledager i sofakroken din!

GOD PÅSKE, og husk å ta vare på hverandre!

 

Nyhetsarkiv

Nye koronatiltak

Slik påvirkes Trondenes Historiske Senter av kommunens koronatiltak.

Vil du bli vår nye skipper?

Vi har ledig stilling som skipper på "Anna Rogde"

Trastad Samlinger

Nasjonalt senter for Outsider Art

Skonnerten "Anna Rogde" er klar for vinteropplag.

Stor dugnad for "ho Anna". 

Ferdigrestaurert

Etter tilskudd fra Sametinget har vi de siste månedene restaurert Gorsasgammen i Salangen. 

Kake take-away

Nytt tilbud på Trondenes Historiske Senter

Velkommen til et trygt museum

Trondenes Historiske Senter er åpen hver dag, men arrangement t.o.m. 22.11 avlyses for å begrense unødvendig samling av mennesker. 

Trondenesdagene 2020

Og så var Trondenesdagene plutselig og litt for tidlig over, MEN vi klarte å ha festival i 7 dager!

«Anna Rogde» på verksted i Lofoten

Skonnerten ankom Lofoten forrige onsdag med seks unge mannskaper fra ungdomsprosjektet "Ungt Blod" om bord. 

Kunst fra Trastad Samlinger i Finland

De siste årene har vi samarbeidet med våre finske kolleger innen Outsider Art feltet og kunsten vises flere steder i høst.