Outsider Art til Nasjonalmuseets åpningsutstilling

To Outsider Art kunstnere tilknyttet Trastad Samlinger, Sør-Troms Museum er valgt ut til åpningsutstillingen i den nye lyshallen!

I 2021 åpner Nasjonalmuseet i nye lokaler og Trastad Samlinger har ventet i spenning siden i fjor da vi meldte på noen av våre tilknyttede kunstnere. Over 1000 kunstnere sendte inn søknader til utstillingen og torsdag 27. august ble utvalgte kunstnere offentliggjort. 

En spennende prosess som lot søkerne delta i utvelgelsen av andre kunstnere ble gjennomført i fjor høst. Trastad Samlinger har gjennomført både søking og utvelgelse på vegne av fire kunstnere.  

Det er derfor med glede vi annonserer at to av kunstnerne vi søkte for er valgt ut! Wenche Nilsen og Oddleif Bang, begge fra Alta, vil få vist sine verker i åpningsutstillingen som har fått tittelen «Jeg kaller det kunst». 

Utstillingen vil vise et tverrsnitt av samtidskunst fra hele landet. Verkene som stilles ut vil alle være laget i løpet av 2018 eller 2019.  At norsk Outsider Art får en plass i denne utstillingen er både viktig og riktig.

Trastad Samlinger fungerer som forvalter av kunstnerskapet til en rekke Outsider Art kunstnere fra hele landet. I løpet av årene har vi oppdaget, utstilt og kjøpt inn kunst laget utenfor den akademiske kunstsfæren. Vi ønsker at Norge skal få øynene opp for en kunstsjanger som i resten av verden hylles nettopp fordi den er ulært, upåvirket og original, og håper denne utstillingen vil bidra til det. 

 

 

Nyhetsarkiv

Trondenesdagene 2020

Billettsalget er i gang. Det er begrenset antall plasser i år, og det kan derfor være lurt å sikre seg billett allerede i dag!

Jomfrufyring i smia

Essa testet for første gang på Trondenes Middelaldergård. 

Juniorklubben

Hva skjer på en middelaldergård i løpet av et år? Hva slags klær og utstyr hadde de? Hvordan levde de? Juniorklubben er i gang for 2. året. 

Kan Siv styre Anna mot statsbudsjett?

Anna Rogde fikk i år tildelt 1 mill. kroner over revidert statsbudsjett, etter forslag fra Per Willy Amundsen.

Desinfeksjon og renhold

Forbilde: Lungespesialist Jens Harald Holmboe ga ros til Trondenes Historiske Senter som forbilde i sin kronikk i HT. 

Mauring og bursdagsfeiring

I anledning «Anna Rogdes» 152-års dag 20. august, ble hun behørig feiret med mauring, kaffe og kake.

Middelalderaktiviteter hver dag

Trondenes Middelaldergård kan tilby daglige aktiviteter i hele august og september.

Seiler videre

Gleden er stor nå som skonnerten S/S "Anna Rogde" er friskmeldt og allerede ute på nytt seilas. 

Koronasuksess

Trondenes Middelaldergård planla en sommer ut fra koronarestriksjoner, og resultatet ble et mye bedre tilbud enn i fjor!

Sjøsettes torsdag

Skonnerten "Anna Rode" er snart klar til å seile igjen.