Seilas med historiske nordnorske kvinner

Fortellinger om Anna Rogde og Anna Elisabeth Kaarbø, suppe og masse frisk sjøluft i samarbeid med "Utenfor Allfarvei Forlag".

30. mai tar vi turen med skonnerten Anna Rogde på en seilas til Kjøtta. Dette blir en eksklusiv og autentisk opplevelse med begrenset publikumskapasitet. 

Under seilasen vil vi få høre historien om Anna Rogde av Anne Margrete Eneberg. I tillegg vil Agnar Kaarbø formidle historien til Anna-Elisabeth Kaarbø, kona til Harstads "grunnlegger" Rikard Kaarbø. Familien sitter på unikt dagbokmateriale fra en formidabel 11-barnsmor som hadde stor betydning for familiens forretningsdrift og utvikling, og derunder Harstads utvikling. 

Servering av suppe og drikke. 

Historiske nordnorske kvinner: Seilaset er i samarbeid med Utenfor Allfarvei Forlag, som jobber med innsamling av historier om historiske nordnorske kvinner fra hele den nordlige landsdelen. Gjennom en foredragsrekke på seks arrangement vår-høst 2018 vil de presentere historiene til noen av de rundt 60 kvinnene som samles i en bokutgivelse i 2020.

Dette arrangementet er støttet av SNN Kulturnæringsstiftelsen og avvikles i samarbeid med Sør-Troms museum/ Anna Rogde-stiftelsen.

Billettsalget til denne flotte seilasen med skonnerten Anna Rogde starter 1. mai klokka 10:00 (Bill. pris 375, kun 30 billetter) Fortellinger om Anna Rogde og Anna Elisabeth Kaarbø, suppe og masse frisk sjøluft! Dette kommer til å bli en nydelig ettermiddag og kveld.

arkiv

Kaffe & Kunnskap 18.februar

Mandag 18. februar inviterer vi til foredrag om etniske forhold i middelalderen/vikingtiden. NB: merk nytt tidspunkt

Fototreff 2019

En ny serie fototreff starter 28.februar på Trondenes Historiske Senter

Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art

I anledning samisk uke 2019 viser Sør-Troms Museum/Trastad Samlinger, i samarbeid med Kvæfjord Kommune, utstillingen Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art. Utstillingen står til 27. februar.

Koftetradisjoner i Sør-Troms / Following Arctic Fashion

Sami Vahkku Hárstták ja Giehtavuona 2019 / Samisk uke Harstad og Kvæfjord 2019. Utstillingene «Koftetradisjoner i Sør-Troms/ Gákteárbevierut Lulli Romssas» og «Following Arctic Fashion» står til 3.mars.

Kaffe & Middelaldersøm

Trondenes Historiske Senter, hver tirsdag f.o.m. 29.01. t.o.m. 26.02 kl. 11-14.

Åpningstider i desember

Trondenes Historiske Senter og fellesadministrasjonen har følgende åpningstider i desember

Trondenes Historiske Senter stengt 14.des

På grunn av personalsamling holder vi stengt på Trondenes Historiske Senter fredag 14. desember

Julemarked 8. & 9. desember

Velkommen til et koselig julemarked på Lundbrygga på Sjøvegan.

Middelaldersøm 19.-20. januar 2019

Krafse-Gunvor trenger klær. Vil du delta på hyggelig workshop i middelaldersøm? Meld deg på nå!

Vikingdag for de minste, 19.november

Trondenes Historiske Senter kl 11:00-14:00, for barn 4-8 år i følge med voksen.