Minnesamling med video 6.september

Trondenes Historiske Senter, torsdag 6.september kl. 10:15-17:15. Kurset om muntlig historie er åpent for alle interesserte, og passer for både for profesjonelle og frivillige historikere. 

 

Om muntlige kilder – intervjuopptak, dokumentasjon, bevaring og bruk. Dagskurs – med anledning til å delta i praktisk intervjuarbeid på dag to. 

Torsdag 6. september, kl. 10:15 – 17:15

Fullt program ligger på http://krafttak.memoar.no/troms

 

Sør-Troms Museum skal være vertskap for kurset "Minnesamling med video" torsdag 6. september. Hovedmålgrupper for kurset er museumsansatte og historielagsmedlemmer, men andre profesjonelle eller frivillige som arbeider med lokal-, kultur- eller allmenn historie er også velkomne. Selve kurset går fra kl 10:15 – 17:15 (tidspunktet er valgt for å passe med hurtigbåten nordfra). Senere om kvelden 6/9 og hele fredag 7/9 skal vi arbeide praktisk med intervjuopptak, og kursdeltakerne er velkomne til å være med på det også.

Kurset er en del av prosjektet "Krafttak for muntlig historie" (http://krafttak.memoar.no). Bakgrunnen er den sterkt økende interessen for å samle inn, dokumentere, arkivere og ikke minst bruke muntlige kilder både i muséer og i det frivillige historiearbeidet.

Hovedansvarlig er Memoar - norsk organisasjon for muntlig historie. Medarrangører er - utenom Sør-Troms Museum - Norsk etnologisk gransking, Landslaget for lokalhistorie og Folkeminnesamlinga. Foreleserne på kurset blir Bjørn Enes fra Memoar, Audun Kjus fra NEG og Line Esborg fra Folkeminnesamlinga.

Les mer: http://krafttak.memoar.no/troms

Kursavgifta på 300 kr. inkluderer lunsj. Deltakere som melder seg inn i Memoar, norsk organisasjon for muntlig historie, får kurset gratis. 

Innmelding her: https://memoar.ticketco.events/no/nb/e/kurs__minnesamling_med_video_i_troms 

Ønsker du å bli intervjuet – eller har du forslag til noen som burde bli intervjuet? Se mer på http://krafttak.memoar.no/forteljar

 

arkiv

Geologiens dag 8.september

Trondenes Historiske Senter, kl 11-15. Et gratis familiearrangement!

Åpen dag på Meløyvær Fort

Søndag 2.september holder vi åpen dag på verdens mest moderne kystfort, og Nord-Norges best bevarte hemmelighet fra den kalde krigen!

Jubileumsseilas

"Anna Rogde" besøker Salangen, Lavangen, Ibestad, Skånland og Harstad i perioden 27.-30. august, og inviterer til skolebesøk, fjordturer og åpen båt. 

Follow the Vikings, 22. september

Háleygvikingene, Harstad Næringsforening, Harstad Folkehøgskole og Sør-Troms Museum tar vikingtiden inn til Harstad sentrum lørdag 22.september.

Åpen dag Sandtorg Bygdetun

Torsdag 2. august fra klokken 11 - 14.

Regine og havfolket

Foredrag om Regine Normann og nordnorsk eventyrkultur på Hemmestad Brygge, tirsdag 31.juli klokken 1200.

Åpen dag Steinsland Klyngetun

Torsdag 26. juli holder vi åpen dag på Steinsland Klyngetun fra klokken 1100 til 1330.

Historisk reis til Lundenes 29.juli

 Reis historisk- reis med skonnerten "Anna Rogde til Juksastevnet!

Festspillseilas 29.juni

2-timerstur med skonnerten "Anna Rogde" til Kilbotn. 

Festspillkafé

Anna Rogdes Venner inviterer til Festspillkafé i Harstad, kai 1