Minnesamling med video 6.september

Trondenes Historiske Senter, torsdag 6.september kl. 10:15-17:15. Kurset om muntlig historie er åpent for alle interesserte, og passer for både for profesjonelle og frivillige historikere. 

 

Om muntlige kilder – intervjuopptak, dokumentasjon, bevaring og bruk. Dagskurs – med anledning til å delta i praktisk intervjuarbeid på dag to. 

Torsdag 6. september, kl. 10:15 – 17:15

Fullt program ligger på http://krafttak.memoar.no/troms

 

Sør-Troms Museum skal være vertskap for kurset "Minnesamling med video" torsdag 6. september. Hovedmålgrupper for kurset er museumsansatte og historielagsmedlemmer, men andre profesjonelle eller frivillige som arbeider med lokal-, kultur- eller allmenn historie er også velkomne. Selve kurset går fra kl 10:15 – 17:15 (tidspunktet er valgt for å passe med hurtigbåten nordfra). Senere om kvelden 6/9 og hele fredag 7/9 skal vi arbeide praktisk med intervjuopptak, og kursdeltakerne er velkomne til å være med på det også.

Kurset er en del av prosjektet "Krafttak for muntlig historie" (http://krafttak.memoar.no). Bakgrunnen er den sterkt økende interessen for å samle inn, dokumentere, arkivere og ikke minst bruke muntlige kilder både i muséer og i det frivillige historiearbeidet.

Hovedansvarlig er Memoar - norsk organisasjon for muntlig historie. Medarrangører er - utenom Sør-Troms Museum - Norsk etnologisk gransking, Landslaget for lokalhistorie og Folkeminnesamlinga. Foreleserne på kurset blir Bjørn Enes fra Memoar, Audun Kjus fra NEG og Line Esborg fra Folkeminnesamlinga.

Les mer: http://krafttak.memoar.no/troms

Kursavgifta på 300 kr. inkluderer lunsj. Deltakere som melder seg inn i Memoar, norsk organisasjon for muntlig historie, får kurset gratis. 

Innmelding her: https://memoar.ticketco.events/no/nb/e/kurs__minnesamling_med_video_i_troms 

Ønsker du å bli intervjuet – eller har du forslag til noen som burde bli intervjuet? Se mer på http://krafttak.memoar.no/forteljar

 

arkiv

Vikingdag 19. november

Trondenes Historiske Senter kl 11:00-14:00, for barn 4-8 år i følge med voksen.

Konsert 13. november

Rune & Erika for fulle seil kommer til Lundbrygga og Kåre på kaia.

Høstmarked 28.oktober

Velkommen til tradisjonelt høstmarked på Trondenes Historiske Senter. 

Kaffe & Kunnskap høsten 2018

En foredragserie på Trondenes Historiske Senter 

Ord ved roret 10.oktober

"Anna Rogdes" egen foredragserie ved Café Chocolat

Geologiens dag 8.september

Trondenes Historiske Senter, kl 11-15. Et gratis familiearrangement!

Åpen dag på Meløyvær Fort

Søndag 2.september holder vi åpen dag på verdens mest moderne kystfort, og Nord-Norges best bevarte hemmelighet fra den kalde krigen!

Jubileumsseilas

"Anna Rogde" besøker Salangen, Lavangen, Ibestad, Skånland og Harstad i perioden 27.-30. august, og inviterer til skolebesøk, fjordturer og åpen båt. 

Follow the Vikings, 22. september

Háleygvikingene, Harstad Næringsforening, Harstad Folkehøgskole og Sør-Troms Museum tar vikingtiden inn til Harstad sentrum lørdag 22.september.

Åpen dag Sandtorg Bygdetun

Torsdag 2. august fra klokken 11 - 14.