Minnesamling med video 6.september

Trondenes Historiske Senter, torsdag 6.september kl. 10:15-17:15. Kurset om muntlig historie er åpent for alle interesserte, og passer for både for profesjonelle og frivillige historikere. 

 

Om muntlige kilder – intervjuopptak, dokumentasjon, bevaring og bruk. Dagskurs – med anledning til å delta i praktisk intervjuarbeid på dag to. 

Torsdag 6. september, kl. 10:15 – 17:15

Fullt program ligger på http://krafttak.memoar.no/troms

 

Sør-Troms Museum skal være vertskap for kurset "Minnesamling med video" torsdag 6. september. Hovedmålgrupper for kurset er museumsansatte og historielagsmedlemmer, men andre profesjonelle eller frivillige som arbeider med lokal-, kultur- eller allmenn historie er også velkomne. Selve kurset går fra kl 10:15 – 17:15 (tidspunktet er valgt for å passe med hurtigbåten nordfra). Senere om kvelden 6/9 og hele fredag 7/9 skal vi arbeide praktisk med intervjuopptak, og kursdeltakerne er velkomne til å være med på det også.

Kurset er en del av prosjektet "Krafttak for muntlig historie" (http://krafttak.memoar.no). Bakgrunnen er den sterkt økende interessen for å samle inn, dokumentere, arkivere og ikke minst bruke muntlige kilder både i muséer og i det frivillige historiearbeidet.

Hovedansvarlig er Memoar - norsk organisasjon for muntlig historie. Medarrangører er - utenom Sør-Troms Museum - Norsk etnologisk gransking, Landslaget for lokalhistorie og Folkeminnesamlinga. Foreleserne på kurset blir Bjørn Enes fra Memoar, Audun Kjus fra NEG og Line Esborg fra Folkeminnesamlinga.

Les mer: http://krafttak.memoar.no/troms

Kursavgifta på 300 kr. inkluderer lunsj. Deltakere som melder seg inn i Memoar, norsk organisasjon for muntlig historie, får kurset gratis. 

Innmelding her: https://memoar.ticketco.events/no/nb/e/kurs__minnesamling_med_video_i_troms 

Ønsker du å bli intervjuet – eller har du forslag til noen som burde bli intervjuet? Se mer på http://krafttak.memoar.no/forteljar

 

arkiv

Kurs i neverløyping 24. juni

Lundbrygga, Sjøvegan

Åpning av Trondenes Middelaldergård 23. juni

Vi formidler livet på en nordnorsk gård på 1200tallet. Velkommen til en levende utstilling hvor du kan lukte, ta og smake på historia! 

GEOCACHING - Vikingevent på Trondenes

Årets vikingevent går av stabelen på Trondenes lørdag 8.juni.

Workshop for unge håndtverkere på Sør-Troms Museum

Tradisjonshåndtverk for store og små. Trondenes, torsdag 6.juni.

Er kunsten for alle?

Om utenforskap, barrierer og representasjon i dagens kunstfelt. Nordic Hall 28. juni

Tore Hunds Rike

Samisk tilstedeværelse, historisk anerkjennelse og mobilisering gjennom 1000 år. 

Kaffe & Kunnskap 23.april

Tirsdag 23.april inviterer vi til foredrag om tusenkunstneren Torvald Kildal Moseid på Trondenes Historiske Senter.

Kaffe & Kunnskap 28.mars

Professor Baard Hermann Borge holder foredrag om rettsoppgjøret i 1945 og årene etter.

Forelsket og foraktet - norske jenter og tyske soldater

En del av vår krigshistorie, ofte svært lite omtalt, vises på Trondenes Historiske Senter fra 17.mars. 

Kaffe & Kunnskap 14.mars

Prof. em. Reidar Bertelsen holder foredraget "Levesett og livsvilkår for folk flest i Trondenes -bygda i høgmiddelalderen". Denne gangen er foredraget på Harstad Folkehøgskole.