Middelaldersøm 19.-20. januar 2019

Krafse-Gunvor trenger klær. Vil du delta på hyggelig workshop i middelaldersøm? Meld deg på nå!

KRAFSE-GUNVOR TRENGER KLÆR

På Trondenes bygges det en middelaldergård som skal formidle livet her nord på 1200-tallet. Når gården åpner 23.juni 2019 skal man møtes av karakterer som står sentralt i gårdshistoria; blant annet kan man møte husfrua Jorunn, tjenestejenta Frøydis, jentungen Magnhild, husbonden Leif og presten Ivar. Samen Mikkel som bor like ved kommer ofte på besøk, og det gjør også Gunvor, for å nevne noen.

Gunvor (bedre kjent som Krafse-Gunvor) er ei gammel kjerring som bor for seg selv i en gamme oppi Skaret. Hun har visstnok aldri vært innenfor kirkedøra. Det sies blant folk at hun har god kontakt med maktene, og hun er kjent for å ha skumle kunnskaper som ingen egentlig burde ha. Folk er derfor redd for henne, men ikke mer enn at de samtidig får utført ymse tjenester som bare hun kan hjelpe med. Krafse-Gunvor kan snakke med de døde, og hun kan lage forskjellige magiske og medisinske remedier. 

Krafse-Gunvor er bare en av mange karakterer man kan møte på middelaldergården. Det er et stort persongalleri som skal kles opp i tidsriktige klær. Nille Glæsel og Sør-Troms Museum inviterer til workshop i middelaldersøm. Nille har forsket på drakter og søm fra vikingtid og middelalder, og hun har klare anbefalinger til hvordan de ulike personene på gården skal kles opp. Draktene man ønsker å bruke i rollespill på middelaldergården er ikke til salgs i vanlige butikker, og det er derfor det nå inviteres til workshop 19.-20. januar 2019. Oppfordringen er klar: bli med på ei flott helg med middelaldersøm! Det blir en dugnad av det koselige slaget, hvor man kan være med på å forme formidlingen på 1200-talls gården. 

 

Påmelding til:

ingrid@stmu.no // mobil: 97584803

arkiv

Julemarked 8. & 9. desember

Velkommen til et koselig julemarked på Lundbrygga på Sjøvegan.

Vikingdag for de minste, 19.november

Trondenes Historiske Senter kl 11:00-14:00, for barn 4-8 år i følge med voksen.

Konsert 13. november

Rune & Erika for fulle seil kommer til Lundbrygga og Kåre på kaia.

Høstmarked 28.oktober

Velkommen til tradisjonelt høstmarked på Trondenes Historiske Senter. 

Kaffe & Kunnskap høsten 2018

En foredragserie på Trondenes Historiske Senter 

Ord ved roret 10.oktober

"Anna Rogdes" egen foredragserie ved Café Chocolat

Minnesamling med video 6.september

Trondenes Historiske Senter, torsdag 6.september kl. 10:15-17:15. Kurset om muntlig historie er åpent for alle interesserte, og passer for både for profesjonelle og frivillige historikere. 

Geologiens dag 8.september

Trondenes Historiske Senter, kl 11-15. Et gratis familiearrangement!

Åpen dag på Meløyvær Fort

Søndag 2.september holder vi åpen dag på verdens mest moderne kystfort, og Nord-Norges best bevarte hemmelighet fra den kalde krigen!

Jubileumsseilas

"Anna Rogde" besøker Salangen, Lavangen, Ibestad, Skånland og Harstad i perioden 27.-30. august, og inviterer til skolebesøk, fjordturer og åpen båt.