Middelaldersøm 19.-20. januar 2019

Krafse-Gunvor trenger klær. Vil du delta på hyggelig workshop i middelaldersøm? Meld deg på nå!

KRAFSE-GUNVOR TRENGER KLÆR

På Trondenes bygges det en middelaldergård som skal formidle livet her nord på 1200-tallet. Når gården åpner 23.juni 2019 skal man møtes av karakterer som står sentralt i gårdshistoria; blant annet kan man møte husfrua Jorunn, tjenestejenta Frøydis, jentungen Magnhild, husbonden Leif og presten Ivar. Samen Mikkel som bor like ved kommer ofte på besøk, og det gjør også Gunvor, for å nevne noen.

Gunvor (bedre kjent som Krafse-Gunvor) er ei gammel kjerring som bor for seg selv i en gamme oppi Skaret. Hun har visstnok aldri vært innenfor kirkedøra. Det sies blant folk at hun har god kontakt med maktene, og hun er kjent for å ha skumle kunnskaper som ingen egentlig burde ha. Folk er derfor redd for henne, men ikke mer enn at de samtidig får utført ymse tjenester som bare hun kan hjelpe med. Krafse-Gunvor kan snakke med de døde, og hun kan lage forskjellige magiske og medisinske remedier. 

Krafse-Gunvor er bare en av mange karakterer man kan møte på middelaldergården. Det er et stort persongalleri som skal kles opp i tidsriktige klær. Nille Glæsel og Sør-Troms Museum inviterer til workshop i middelaldersøm. Nille har forsket på drakter og søm fra vikingtid og middelalder, og hun har klare anbefalinger til hvordan de ulike personene på gården skal kles opp. Draktene man ønsker å bruke i rollespill på middelaldergården er ikke til salgs i vanlige butikker, og det er derfor det nå inviteres til workshop 19.-20. januar 2019. Oppfordringen er klar: bli med på ei flott helg med middelaldersøm! Det blir en dugnad av det koselige slaget, hvor man kan være med på å forme formidlingen på 1200-talls gården. 

 

Påmelding til:

ingrid@stmu.no // mobil: 97584803

arkiv

Kaféen på Trondenes Historiske senter holder stengt lørdag 10. august.

Kaféen på Trondenes Historiske Senter holder stengt lørdag 10. august grunnet privat arrangement. Museet holder åpent fra kl. 10.00 - 13.00.

Kurs i legging av torvtak 26. - 27. august

Gratis kurs på Trondenes Historiske Senter / Trondenes Middelaldergård. 

Friluftsgudstjeneste 11. august

Åpen tur fra Harstad, via Lundenes til Kjøtta og friluftsgudstjeneste. Kjøp billetter allerede nå. 

50 år som museum

Vi feirer Grytøy Bygdetun 28. juli med tradisjonelt marked med mange aktiviteter og kuriositeter fa kl 12-16.

Åpen dag 1.august

Ta turen inom Sandtorg Bygdetun, i Sørvik

Rock'n Roll, USA og den kalde krigen

Bjørn Hall-Hofsø inviterer til kåseri m/ rockevideoer på Hemmestad Brygge 7.august

"En smak av middelalderen"

Et tilbud for voksne på Trondenes Historiske Senter og Middelaldergård, mandag-fredag kl. 14-15, i perioden 01.07-19.07. 

Barnepakken "Magnhild"

Et daglig tilbud på Trondenes Middelaldergård for deg mellom 8-12 år. 

Åpen dag på Steinsland Klyngetun

Torsdag 4. juli holder vi åpent på Steinsland Klyngetun, like sør for Tjeldsundbrua, mellom klokken 1100 og 1400. Denne dagen er det mulig å få en gratis omvisning i "Aronstua", i krambua og i Regine Normann-utstillingen. Både store og små er hjertelig velkommen!

TurRetur - Transport på Trastad Gård i kunst og historie

Sommerutstilling på Trastad Samlinger