Rock'n Roll, USA og den kalde krigen

Bjørn Hall-Hofsø inviterer til kåseri m/ rockevideoer på Hemmestad Brygge 7.august

 

Onsdag 7. august blir det liv og leven på Hemmestad Brygge når Bjørn Hall Hofsø gjester brygga med et foredrag om ungdomsopprør, rock’n roll og kald krig. Kåsøren tar oss med på en tidsreise gjennom årene da rock’n roll ble identitet til et helt nytt ungdomsopprør, som veltet over USA og Europa siste halvdel av 50-årene. 

Foredraget passer for historieinteresserte, musikkinteresserte, de som hadde sin ungdomstid på 50- og 60–tallet og ellers alle. 

Sted: Hemmestad Brygge
Tidspunkt: Onsdag 7. august kl 1300
Kafétilbud: Salg av lunsjretter, vafler, kake og is 
Inngang: kr 50,-

Bjørn Hall-Hofsø skriver følgende om kåseriet:

Kåsøren tar oss med på en tidsreise gjennom årene da rock ’n roll ble identiteten til et helt nytt ungdomsopprør, som veltet over USA og Europa siste halvdelen av femtiårene. Et «opprør» som begynte med at amerikanske lokalradioer gjorde afroamerikansk rhythm’ and blues stuereint til hvit, kjøpesterk ungdom gjennom nytt musikkbegrep «Rock’n Roll»  En muskkloning som gradvis utviklet seg til et politisk våpen mot den Kalde Krigen og ble av konservative amerikanere stemplet som fordekt «kommunisme»

Gjennom musikkvideo og div. bilder viser kåsøren sprengkraften og betydningen rockemusikken fikk i ungdomsopprøret utover seksti- og syttitallet med eksempler på påvirkningen den også fikk på ungdom bak jernteppet.

Kåsøren som selv ble tenåring i rockeåret 1956 har skrevet flere bøker om ungdomsmiljøet på femti og sekstitallet og har hatt flere populære kåserier om dette i årenes løp.

Salg av egne bøker om femtiåra til reduserte priser

arkiv

Daglig program på middelaldergården

Sjekk hva du kan oppleve her eneste dag på Trondenes Middeladergård t.o.m. 16.august.

Kurs i neverløyping

I begynnelsen av juli kjører vi to kurs i neverløyping på Sjøvegan.

Sankthansfeiring avlyst

På grunn av restriksjoner er vi dessverre nødt til å avlyse årets sankthansarrangement. 

Skjærgårdstur med historisk sus

Bli med på tur med verdens eldste seilende skonnert.

Villblomstens dag, 14 juni 2020

Bli med Øystein Normann på blomstervandring på Trondenes. Turen arrangeres av Nordnorsk Botanisk Forening, går i lett terreng og varer ca 1,5 time. Gratis deltagelse.

Nærområdeferie - familieaktiviteter med poster og rebuser

Nytt av året: "Historisk Vandring" på Bjarkøy, Lundenes, Borkenes, Sørvik og Ibestad.

17.-mai tog til sjøs

Anna Rogde deltar på båtkonvoi i Harstad 17.mai

Digitale museumsbesøk

Ta en liten tur innom noen av våre utstillinger - på nett. Gratis og alltid åpent. 

Forelsket og foraktet

Tyskertøsene - den tabubelagte krigshistoria. NB: Pga covid-19 er ikke utstillingen tilgjengelig for publikum inntil videre. 

Alta-aksjonen formidlet i kunsten. Velkommen til omvisning.

Ellos eatnu / La elva leve / Let the river flow er en kunstutstilling laget av kremen av samiske kunstnere de siste 50 år, med et tydelig politisk budskap fra en stor og historisk folkeaksjon. Bli med på omvisning med formidler Mona Høydahl 24. februar og 28. februar.