Nærområdeferie - familieaktiviteter med poster og rebuser

Nytt av året: "Historisk Vandring" på Bjarkøy, Lundenes, Borkenes, Sørvik og Ibestad.

En historisk sommer er på gang hvor mange planlegger nærområdeferie. I den anledning har Sør-Troms Museum laget et lavterskeltilbud kalt "Historisk vandring". Her kan familier lære mer om 1800-tallet gjennom en liten spasertur rundt våre bygdetun. Disse vandringene finnes på Bjarkøy, på Lundenes, i Sørvik, på Borkenes og i Hamnvik på Ibestad og vil henge ute i hele sommer. Den er ment som en aktivitet for hele familien og er laget av Sør-Troms Museum, i samarbeid med de lokale kirkene. 

På alle postene er det en rebus hvor man skal finne frem til en bokstav. Det er samme hvilken rekkefølge man tar postene i. Setter man sammen bokstavene fra alle postene kommer man frem til et løsningsord. 

Ta gjerne et bilde underveis og legg ut på Facebook eller Instagram. Dersom du hashtagger (#) bildet med løsningsordet er du med i trekningen av en premie på slutten av sesongen. 

Bjarkøy:

Det er til sammen seks poster på denne vandringen. Du finner to poster ved kirka, en ved skolen, ved pila/bautaen, på Ole Ottesastua og på Frihågen. Løsningsordet skal bli en fugl som det er mange av i dette området i forhold til andre steder. 

Lundenes: 

Det er til sammen sju poster på denne vandringen. Du finner to poster på hovedhuset, en på stabburet, en ved skolen, to ved kirka og en ved rorbua i vika nedenfor barnehagen. Løsningsordet blir til slutt en mytisk figur, som du ikke vil møte i fjæra eller båten.

Borkenes: 

Det er til sammen sju poster på denne vandringen. Du finner tre poster på nersida av kirkebygget (ved inngangsporten, bautaen og kirkegården), en post på biblioteket og ved mølla, skolestua og stabburet på Borkenes bygdetun. Løsningsordet skal bli et bygg man ofte fant på gårdene før i tiden. Sjekk kartet før du går, slik at du finner frem til kirka, biblioteket og Borkenes Bygdetun. Det er ikke kart langs veien. 

Sørvik: 

Det er til sammen åtte poster på denne vandringen. Du finner poster ved kirka, ved inngangen til kirkegården og på smia, stallen, fjøsene, fengselet og Ursinstua på bygdetunet. Løsningsordet skal bli en form for museum. 

Ibestad: 

Det er til sammen seks poster på denne vandringen. Du finner poster ved kirka, kirkegården, prestegården og tre på Skippergården. Løsningsordet skal bli en skummel skapning man trodde levde i havet før.

 

Vi ønsker alle en lokalhistorisk sommer!

 

 

arkiv

Sommeren på Trondenes Historiske Senter

Utstillinger - Kafé - Levende middelaldergård - Stavkirkebygging - Hop-on, Hop off

Sommeren på Regionmuseet

Hemmestad Brygge - Lundbrygga - Skippergården - Grytøy Bygdetun - Krambuvika

Sommeren på Trastad Samlinger

Unikt museum og galleri åpent 29.juni - 6. august

Åpen dag Skjærstad Sildeoljefabrikk

Åpen dag Skjærstad Sildeoljefabrikk onsdag 7.juli fra 1100 - 1400. 

Åpen dag Sandtorg Bygdetun

Torsdag 1. juli holder vi åpen dag på Sandtorg Bygdetun i Sørvik fra 1100 - 1400. 

Utstillingsåpning

Fotoutstilling med deltagere fra NUK (Festspillene i Nord-Norge) fredag 25.6. klokken 16.00-18.00

Anna Rogde

F.o.m. 9.september er verdens eldste seilende skonnert tilgjengelig for nye eventyr!

Åpent galleri

Trastad Samlinger holder åpent galleri 29. mai. 

Utstilling og foredrag

Vi inviterer til foredrag med filmklipp i utstillingen "Forelsket og foraktet – norske kvinner og tyske soldater". Dato: 04.05, 07.05, 10.05, 25.05 og 27.05

Åpent / opening hours 2021