Nærområdeferie - familieaktiviteter med poster og rebuser

Nytt av året: "Historisk Vandring" på Bjarkøy, Lundenes, Borkenes, Sørvik og Ibestad.

En historisk sommer er på gang hvor mange planlegger nærområdeferie. I den anledning har Sør-Troms Museum laget et lavterskeltilbud kalt "Historisk vandring". Her kan familier lære mer om 1800-tallet gjennom en liten spasertur rundt våre bygdetun. Disse vandringene finnes på Bjarkøy, på Lundenes, i Sørvik, på Borkenes og i Hamnvik på Ibestad og vil henge ute i hele sommer. Den er ment som en aktivitet for hele familien og er laget av Sør-Troms Museum, i samarbeid med de lokale kirkene. 

På alle postene er det en rebus hvor man skal finne frem til en bokstav. Det er samme hvilken rekkefølge man tar postene i. Setter man sammen bokstavene fra alle postene kommer man frem til et løsningsord. 

Ta gjerne et bilde underveis og legg ut på Facebook eller Instagram. Dersom du hashtagger (#) bildet med løsningsordet er du med i trekningen av en premie på slutten av sesongen. 

Bjarkøy:

Det er til sammen seks poster på denne vandringen. Du finner to poster ved kirka, en ved skolen, ved pila/bautaen, på Ole Ottesastua og på Frihågen. Løsningsordet skal bli en fugl som det er mange av i dette området i forhold til andre steder. 

Lundenes: 

Det er til sammen sju poster på denne vandringen. Du finner to poster på hovedhuset, en på stabburet, en ved skolen, to ved kirka og en ved rorbua i vika nedenfor barnehagen. Løsningsordet blir til slutt en mytisk figur, som du ikke vil møte i fjæra eller båten.

Borkenes: 

Det er til sammen sju poster på denne vandringen. Du finner tre poster på nersida av kirkebygget (ved inngangsporten, bautaen og kirkegården), en post på biblioteket og ved mølla, skolestua og stabburet på Borkenes bygdetun. Løsningsordet skal bli et bygg man ofte fant på gårdene før i tiden. Sjekk kartet før du går, slik at du finner frem til kirka, biblioteket og Borkenes Bygdetun. Det er ikke kart langs veien. 

Sørvik: 

Det er til sammen åtte poster på denne vandringen. Du finner poster ved kirka, ved inngangen til kirkegården og på smia, stallen, fjøsene, fengselet og Ursinstua på bygdetunet. Løsningsordet skal bli en form for museum. 

Ibestad: 

Det er til sammen seks poster på denne vandringen. Du finner poster ved kirka, kirkegården, prestegården og tre på Skippergården. Løsningsordet skal bli en skummel skapning man trodde levde i havet før.

 

Vi ønsker alle en lokalhistorisk sommer!

 

 

arkiv

Historisk Byvandring

Bli med på vandring i Ragnhild Kaarbøs Harstad 27. september og 1. oktober.

Høstferie på Trondenes Middelaldergård

Vi har et utvidet program 7. - 9. oktober!

Kurs i legging av torvtak 19.-20. september

Gratis kurs på Sandtorg bygdetun i Sørvik

Middelaldersk høstprogram

Dette kan du oppleve hver dag på Trondenes Middelaldergård 17.08 - 30.09 2020. 

Daglig program på middelaldergården

Sjekk hva du kan oppleve her eneste dag på Trondenes Middeladergård t.o.m. 16.august.

Kurs i neverløyping

I begynnelsen av juli kjører vi to kurs i neverløyping på Sjøvegan.

Sankthansfeiring avlyst

På grunn av restriksjoner er vi dessverre nødt til å avlyse årets sankthansarrangement. 

Skjærgårdstur med historisk sus

Bli med på tur med verdens eldste seilende skonnert.

Villblomstens dag, 14 juni 2020

Bli med Øystein Normann på blomstervandring på Trondenes. Turen arrangeres av Nordnorsk Botanisk Forening, går i lett terreng og varer ca 1,5 time. Gratis deltagelse.

17.-mai tog til sjøs

Anna Rogde deltar på båtkonvoi i Harstad 17.mai