Fyrstikker hulter til bulter og søkk og kaos

 

05.nov. - 25.jan. 2018

70 - årsjubilanten og Trastadkunstneren Herleik Kristiansen åpnet søndag 5. november sin utstilling «Fyrstikker hulter til bulter og søkk og kaos» ved Outsider Art Street Gallery i Harstad sentrum. Forfatter av boka om Herleik «Outsideren Herleik Kristiansens Kunst» og professor emeritus i kunsthistorie, Gunnar Danbolt holdt åpningstalen.

 

I denne utstillingen viser Herleik Kristiansen nyere verk som ikke har blitt vist før og som er laget i perioden 2014 til 2017. Herleik er i dag en pensjonert kunstner, men lager fremdeles grafikk med teknikken linotrykk. Utstillingen viser en rekke motiver som skildrer hverdagsgjenstander og nordnorsk kulturlandskap. I tillegg vises en kunstinstallasjon som avdekker at Herleik er en systematiker innenfor outsider art begrepet. Installasjonen består delvis av en lang flaggstang tegnet på en rull matpakkepapir, og en mengde norske flagg og kupler.

 

Dette er en salgsutstilling og en enestående sjanse til å sikre seg et grafisk verk av denne talentfulle og anerkjente kunstneren. Herleik Kristiansens arbeider er innkjøpt av en lang rekke institusjoner, kommuner og gallerier, blant annet Nasjonalgalleriet, Kulturrådet, Nordnorsk Kunstmuseum.

 

Utstillingen er dokumentert i VR, du ser den HER

Alle linotrykk er lagt ut for salg i nettbutikken til STMU, klikk HER