Visjonære fortellinger - Norsk Outsider Art Håndverk

17.feb. – 10.juni 2018 

I denne utstillingen vises håndverkskunst fra 5 norske Outsider Art utøvere.  I de anvendte håndverksteknikker som broderi, treskulptur, stofftrykk og perleapplikasjon viser kunstnere sin e fantasi og selvstendige uttrykksmåte som er ofte nok så egenrådig. Den enorme intensiteten kunstnere har arbeidet med blir synlig for betrakteren i objektene som inntar en sterk tilstedeværelse i rommet. Det er akkurat den manuelle prosessen kunstverkene er skapt med som gir en sterk aura og koplingen til rommet. 

Men det fysiske materialet som er bærer av det estetiske uttrykket blir også til noe mer-  til et medium som formidler en åndelighet, en annen visjonær virkelighet. Det er materialet og håndverket inviterer betrakteren til å lage sine egne individuelle fortellinger og interpretasjoner.

Outsider art utøvere benytter kunsten ofte som et slags «sykkel» for å komme gjennom hverdagen, en slags sikring av seg selv. De har en frihet i uttrykket og har ingen behov til rette seg etter tradisjoner og akademiske normer og akkurat dette gjør Outsider Art så spennende og nyskapende.

Ann Mari Erichsens fargerike perlebilder hvor hver eneste perle satt på lerret med pinsett minner om bysantinske mosaikker sett i gamle basilika. Wenche Nilsens skjelvende, abstrakte broderier la betrakteren drømme seg inn i skjulte verdener eller intrikate labyrinter. 

Mystiske jegerfeller og moder jord i en slangeformet gren blir vist fram i Dame Goodchilds egne visjonære fortellinger. 

Audgunn Wilhelmsens tettbroderte veggtepper fører betrakteren videre til fargerike prydete fantasihager. 

Herleik Kristiansens stofftrykk med motiver som Indianere og Jesus og disiplene viser hans visjonære verden og univers som la seg ikke temme av det hverdagslige. 

Velkommen til utstillingen !

 

Utstillingen kan ses fra 17.02. – 10.06.18 Se gjerne utstillingen på nett HER