Lukk

Denne dama (92) skal Olav Digre bare passe seg for

Aud Halsen Myhre

Aud Halsen Myhre satt med den største selvfølge blant tilskuerne da Anna Rogde lastet av Sadio Nor teater på den sentrale vikingøya Tjøtta på Helgeland tirsdag ettermiddag.

Halsen Myhre hadde kledt opp sine 92 år med tidsriktig vikingkostyme, og følte seg nok hjemmekjent i teaterstykket «Sigrids saga».  Hun er nemlig skald. Og har vært det årlig i snart tretti år.

Brennende interesse

Med en interesse for sagalitteraturen som nok ligger noen øksehogg over snittet var hun forfatter og åndelig skaperkraft bak vikingspelet på Tjøtta, som har en av våre mest berømte vikinger, Hårek, som hovedperson.

Og ja, vi snakker om Hårek, udødeliggjort som «den hardbalne» i tegneserien. Han som sa da munken banka på og sa: – God dag Hårek, no kjem eg med kristendommen!

Hårek svarte: – Fint. Legg han der.

Hedersgjest

Halsen Myhre var ikke alene på teater denne tirdagskvelden. Et nittitalls tilskuere var møtt fram, og ved sin side hadde hun nær slekt, alle vikingkledte. Både biskop Sigurd og Olav Haraldsson flankerte den evigunge skalden.

Etter forestilling måtte hun finne seg i å være hedersgjest på dekket av Anna, som hun kvitterte med en imponerende passasje fra både eget sagaspel og Heimskringla, til stor jubel fra de frammøtte.

Bildet viser Aud, med datteren Sigrid Halsen Myhre. som spiler Ragnhild i spelet, og Iver Andreas Myhre Kaspersen, som spiller Olav Digre. Mini-vikingen heter Eir.

Hør Aud Halsen Myhre på YouTube!

 

 

Hopp rett ned til innholdet