Lukk

Hemmestad Brygge

Nede ved havet i Kvæfjorden finner du en okergul perle, spikket med historier
Attraksjon har: toalett, handicaptoalett, tilpasset rullestol, enkel matservering
Åpningstider:
Sommeråpent: 11:00 -17:00 tirsdag t.o.m. søndag, i perioden 26. juni – 9. august 2024.

Nede ved havet i Kvæfjorden finner du en okergul perle, spekket med historier til handelsfolk, emigranter, kvinnfolk og fiskerbonden. Her finnes en gammel, nostalgisk krambu, en omfattende utstilling og en bygdekafe hvor du kan nyte en kopp kaffe med noko attåt, helt nede i fjærsteinene.

MUSEET

Hemmestad Brygge fortsetter sin tradisjon som handelsted, men i dag i form av et museum. Det gamle bryggehuset, som ble oppført mellom 1770 og 1810 står fortsatt intakt med krambu, handels- og postkontor, lagerrom og museumsutstillinger. Her formidles Hemmestads historie, kysthistorie og kvinnehistorie. Sild og potet ga et viktig livsgrunnlag for folk her nord og har fått et eget rom på brygga. Utenfor har man forsøkt å gjenskape noe av det gamle bygningsmiljøet rundt brygga.

KAFE

Om sommeren tilbyr vi en enkel meny med kaffe, te, varmrett, nystekte vafler, kvæfjordkake, is og mineralvann. Hvis du planlegger å besøke Hemmestad Brygge med større grupper som ønsker servering er det viktig å gi beskjed, slik at vi kan ha riktig mengde klar. Maten kan nytes i historiske omgivelser både inne i kafelokalene eller ute på vår romslige platt.

Hopp rett ned til innholdet