Lukk

Krambuvika Bygdemuseum

Helt nede ved havet på Soløy i Lavangen ligger Krambuvika Bygdemuseum, med en variert og omfattende utstilling.
Attraksjon har: toalett, enkel matservering
Åpningstider:
Åpent på forespørsel.
Sommeråpent: Søndager 17:00-20:00 i perioden 25. juni – 13. august 2023
Les mer om:

MUSEUM OG KAFE

Krambuvika Bygdemuseum består av flere bygninger fylt med historisk innhold. Krambuvika bygdemuseumslag har samlet bygninger og gjenstander, som har hatt betydning for både Lavangens og Nord-Norges identitet og historie.

Hovedbygningen er et bryggehus med en koselig kafé, en nostalgisk krambu og et velutstyrt skomakerverksted. Nothuset er utstyrt med maritime bruksgjenstander, mens Jennystua er ei innredet som en interiørutstilling. Her kan man bli kjent med 1800-tallets byggestil. Rett i nærheten står ei lita bu til oppbevaring av forrådsvarer. Du finner også et naust med flere eldre båttyper og ei bårstue med blant annet ei omfattende krigsutstilling. Like ved inngangen til Krambuvika står det en melkerampe fra 1960-tallet. På 1950-tallet var det cirka 200 melkeprodusenter i Lavangen. I dag er det ingen som produserer ku- eller geitemelk.

Utstillingene passer både unge og gamle. Skoler, barnehager og eldresentre er hjertelig velkommen til å booke et besøk. Museumsanlegget passer også for bussturister og andre som har lyst å ta turen innom.

Hopp rett ned til innholdet