Lukk

Meløyvær Fort

I 30 meters dype anlegg, godt gjemt under bakken, kan man oppleve motstandsstrategien Norge etablerte.
Attraksjon har: ingen toalett eller servering
Åpningstider:
Stengt inntil videre, p.g.a. vedlikeholdsarbeid.
Les mer om:

I 30 meters dype anlegg, godt gjemt under bakken, kan man oppleve motstandsstrategien Norge etablerte mot vår fiende i øst, under den kalde krigen. Kommandoplass og Kanon 1 er bevart i sin helhet med sine sju etasjer dype hemmeligheter.

KRØTTØY

Kontrasten er stor; å tenke seg krig i et så harmonisk og idyllisk miljø som i skjærgården nord for Bjarkøy er vanskelig. Ta turen og nyt stillheten, naturen, dyrelivet, utsikten og de historiske severdighetene det lille øysamfunnet har å by på. Midt i dette idylliske skuet, i Norges nordligste skjærgård, finner du landets best bevarte hemmelighet; et kystfort fra den kalde krigen.

MUSEUMSANLEGGET

En liten lem på en grønnkledd knaus åpnes, og en kanon bygd i et mer enn 30 meter dypt anlegg gir seg til kjenne. Anlegget er utstyrt slik at det skal være selvforsynt med vann og strøm i en krisesituasjon. Siden anlegget er så nytt, er alt av aggregater, kontrollrom, overnattingsrom, kjøkken, kontorer og så videre fullt operative. Alt bygget på gummiklosser i tilfelle bombetreff. Museet består av Komandoplassen på Krøttøy og Kanon 1 på Øya. Går man over brua til Russøya kan man ta en «selfie» foran kanon 2. Her kan man se over til kanon 3, som ligger på Svinøya.

Hopp rett ned til innholdet