Lukk

Meløyvær Fort

I 30 meters dype anlegg, godt gjemt under bakken, kan man oppleve motstandsstrategien Norge etablerte.
Attraksjon har: ingen toalett eller servering
Åpningstider:
Stengt inntil videre, p.g.a. vedlikeholdsarbeid.
Les mer om:

I 30 meters dype anlegg, godt gjemt under bakken, kan man oppleve motstandsstrategien Norge etablerte mot vår fiende i øst, under den kalde krigen. Kommandoplass og Kanon 1 er bevart i sin helhet med sine sju etasjer dype hemmeligheter.

KRØTTØY

Kontrasten er stor; å tenke seg krig i et så harmonisk og idyllisk miljø som i skjærgården nord for Bjarkøy er vanskelig. Ta turen og nyt stillheten, naturen, dyrelivet, utsikten og de historiske severdighetene det lille øysamfunnet har å by på. Midt i dette idylliske skuet, i Norges nordligste skjærgård, finner du landets best bevarte hemmelighet; et kystfort fra den kalde krigen.

MUSEUMSANLEGGET

En liten lem på en grønnkledd knaus åpnes, og en kanon bygd i et mer enn 30 meter dypt anlegg gir seg til kjenne. Anlegget er utstyrt slik at det skal være selvforsynt med vann og strøm i en krisesituasjon. Siden anlegget er så nytt, er alt av aggregater, kontrollrom, overnattingsrom, kjøkken, kontorer og så videre fullt operative. Alt bygget på gummiklosser i tilfelle bombetreff. Museet består av Komandoplassen på Krøttøy og Kanon 1 på Øya. Går man over brua til Russøya kan man ta en «selfie» foran kanon 2. Her kan man se over til kanon 3, som ligger på Svinøya.

Andre ting som skjer:

Hopp rett ned til innholdet