Lukk

Trondenes Historiske Senter

Trondenes Historiske Senter – 1000 år med plog, kors og sverd
Attraksjon har: toalett, handicaptoalett, heis, matservering, tilpasset rullestol
Åpningstider:
Mandager: stengt
Tirsdag – fredag kl. 11:00-15:00
Lørdag – søndag kl. 11:00-16:00
Inngang: voksen kr. 110,- / barn kr. 55,-

Se, hør og lær om regionens historie fra steinalder til 1950-tallet, med hovedvekt på vikingtid, middelalder og andre verdenskrig.

Trondenes Historiske Senter ligger 3 km utenfor Harstad sentrum i idylliske og historiske omgivelser. Vårt museum gir et innblikk i Harstadregionens historie fra vår fjerne fortid og fram til 1950-tallet. Utstillingen er kronologisk og selvforklarende. I første etasje har vi hovedvekt på vikingtid og middelalder, vår stolte historie. Men vi forteller også om vår vonde historie på Trondenes, med halvøyas spor etter andre verdenskrig og sovjetisk krigsfangeleir og Finnmarksbyen, en gjenreisningsleir fra etterkrigstiden.

 

Middelaldergården

Trondenes Middelaldergård

Trondenes Middelaldergård er bygget i tilknytning til den historiske utstillingen inne på museet. Dette er et rekonstruert gårdsanlegg fra ca. år 1200 basert på Trondenes historie slik den er kjent gjennom arkeologiske utgravninger og skriftlige kilder. Gårdsanlegget står nå ferdig med ei årestue, ei smie og ei stavkirke. På sommerhalvåret er gården preget av dyreliv og åkerlapper.

 

Trondeneskaféen

Trondeneskaféen

Kaféen på museet er åpen på dagtid med godt utvalg i kaker og brødmat. Lokalet kan også bestilles av grupper utenfor ordinær åpningstid. Vi baker med smil, latter og masse kjærlighet, og mener selv vi har den beste kaffeutsikten i Harstad.

 

Historiske Trondenes

Historiske Trondenes

Det er få andre steder i landet man kan se tydelig samsvar mellom sagalitteratur og spor i landskapet. Vi anbefaler at et besøk på Trondenes Historiske Senter kombineres med en vandring i kulturlandskapet. Her kan man gå langs en etablert kultursti og se spor fra bronsealder og fram til moderne tid.

 

 

Hopp rett ned til innholdet