Lukk

Bedrift / privat

Opplevelser sammen 

Hadde det ikke vært flott å samle de ansatte, ta turen til en annen arena og oppleve noe annerledes sammen? Vi hjelper dere å skape en historisk dag!

Send en forespørsel til annarogde@stmu.no. Du vil deretter få tilsendt skjema for utfylling av informasjon før du får tilsendt en avtale for signering. Turen er booket når signering har funnet sted.

Pakker
Anna Rogde tilbyr ulike pakker (som alle er oppkalt etter hennes seil). Pakkene har ulikt innhold og varighet, du kan også skreddersy din egen pakke om du ikke finner noe som passer deg.

Påkledning
Anna Rogde har noen varmejakker ombord, til fri disposisjon for våre gjester. Det anbefales likevel å ta med varmt, vindtett og vannavstøtende tøy. Varmt fottøy med gummierte såler (for godt fotfeste) samt hodeplagg og vanntette hansker er også å anbefale.

Overnatting
I lugarene ligger det dyne og pute i køyene. For tillegg i pris på kr. 100,- kan man leie sengklær og håndduk på turen. Man kan ta med eget om man foretrekker det.

Handel om bord
Det er mulig å betale med Vipps eller bankkort på turen. Vi selger noe Anna-Rogde effekter som er fine minner å ta med seg hjem. Mest populært er kanskje våre postkort som stemples med eget stempel og postes om bord. Anna Rogde fører nemlig postflagget.

Ole Thomas Gjærum er til daglig musiker i Hærens Musikkorps, og har i en årrekke hatt interesse for instrumenter, melodier og ballader fra langt tilbake i tid. På Trondenes Middelaldergård er han vår tilreisende trubadur. Med bukkehorn i ulik størrelse og med musikk og mystikk fra middelalderen.

Husfrua Jorunn ønsker velkommen til gårds, og serverer en aperitiff med en særegen smak av middelalderen. Trubaduren tar over scenen, og med fortellinger og klanger fra middelalderen er dette en intimkonsert av de sjeldne.

• Tid: På forespørsel. Varighet: 1 time
• Gruppestørrelse: 30-60 personer.  
• Pris: fra kr. 550,- pr person. Grupper under 30 pax  bes ta kontakt for pristilbud.
• En smak av mjødurtdrikk er inkludert

Info / Booking: booking@stmu.no / 77018380

Turen starter ved stavkirka på Trondenes Middelaldergård. Kirka ble åpnet 23.juni 2022, og er en kopi av Haltdalen stavkirke. Den går også under navnet «Kong Øysteins kirke», ettersom kong Øystein beordret et slikt kirkebygg under sitt besøk på Trondenes i 1114.

Turen går deretter innom den historiske utstillingen på Trondenes Historiske Senter «med plog, kors og sverd gjennom 1000 år». Her ser vi kirkekunst som tidligere har stått i Trondenes kirke.

For å sitere Petter Dass: «Den kircke har noget at sige». Vi vil se og høre om to middelalderkirker på Trondenes. Den ene er liten, enkel og mørk. Den andre stor, kritthvit og utsmykket. Ganske ulike, men på mange måter også ganske like.

• Tid: Tirsdag – fredag på forespørsel. Varighet: 1,5 timer
• Gruppestørrelse: 10-30 personer
• Oppmøtested: Trondenes Historiske Senter, foajé
• Pris: Dagtid kl. 10:00-17:00, kr 410,- pr pers. Kveld: kr. 530,- pr pers.
• Info / Booking: booking@stmu.no / +47 77018380

Storsalen
På Trondenes Historiske Senter inviterer vi til møterommet “Storsalen”, som rommer inntil 40 deltakere. Her har vi moderne fasiliteter som prosjektor, lerret, konferansebord, høyttaler og teleslynge.

Møterom 2
Senteret har også et mindre møterom, i tillegg til Storsalen, med plass til 10 personer med konferanseskjerm for videomøter. 

En pause med historisk sus
I forbindelse med et møte hos oss på historisk grunn, tilbyr vi gjerne en historisk opplevelse i middelaldergården med. Her får man et innblikk i livet til fiskerbonden i nord på begynnelsen av 1200-tallet. Varighet: 15-30 min.

Tid
Tirsdag – fredag på forespørsel. 

Lunsj
Vi kan reservere bord i kaféen for inntil 40 personer. Meny sendes ved forespørsel.

Historisk innslag
Opplevelse på middelaldergården eller alternativt opplegg, kr. 2200,-

Pris dagtid
Storsalen kr. 4500,-. Møterommet er tilgjengelig kl. 08:30-16:00
Møterom 2 kr. 1700,- for halv dag / 2500,- for hel dag.

Pris kveldstid
Storsalen: Kr. 4500,- for inntil 2 timer.
Deretter kr. 500,- pr påbegynte time.

Mat og drikke
Alternativ 1: Kaffe, te, og vann tilgjengelig på møterommet, med påfyll i løpet av dagen. Kr. 95,- pr. person. 

Alternativ 2: Kaffe, te, juice og vann tilgjengelig på møterommet, med påfyll i løpet av dagen. Oppkuttet frukt og hjemmelaget brownies servert ved møtestart. Kr. 159,- pr person. 

Alternativ 3: Kaffe, te, juice og vann tilgjengelig på møterommet, med påfyll i løpet av dagen. Oppkuttet frukt og hjemmelaget brownies servert ved møtestart. Foccacia med assortert pålegg og Kvæfjordkake servert til lunsj i kafeen. Kr. 295,- pr person. 

Info / Booking: booking@stmu.no /+47 77018380

På Trastad Samlinger har vi to ulike rom som kan benyttes til møter for opptil 24 deltakere. Her har vi prosjektor og lerret, konferanseskjerm for videomøter og servering av kaffe/te. Send oss gjerne en forespørsel, så ser vi hvordan vi best kan til rette legge for ditt møte.

En pause med kunst og historie
I forbindelse med et møte hos oss, legger vi gjerne til rette for et besøk i museum og galleri med guide. Omvisningen starter i vår autentiske bo- og pleieavdeling fra 1966 i Paviljong 7. Øverst i paviljong 7 møter man et utvalg av kunst laget av beboere ved Trastad Gård, samt annen nasjonal og internasjonal Outsider Art fra samlingene våre. Formidlingen beregnes til 30-60 min.

 • Tid: Mandag – fredag på forespørsel. Møterommet er tilgjengelig kl. 08:30-16:00
 • Servering: kaffe/te 50 pr. person. Vi kan legge til rette for servering av mat, enten man vil organisere det selv eller bestille fra catering.
 • Innslag omvisning i utstillingene kr. 1000,-
 • Pris dagtid: Møterom kr 2000,-. For inntil to timer
 • Pris kveldstid/helg: Kr. 3500,- for inntil to timer. Deretter kr. 500,- pr påbegynte time.
 • Info / Booking: booking@stmu.no /+47 77018380

Trastad Samlinger tilbyr kunstverksted med linoleumstrykk. Dette var en av de mest brukte teknikkene brukt av tidligere beboere ved Trastad Gård. Verkstedet passer for alle, gammel som ung, og krever ingen forhåndskunnskaper.

Dette er en grafikkteknikk hvor man skjærer mønster i linoleumsplater for deretter å påføre trykksverte på platen. Det mest spennende i prosessen er selve trykkingen! Man vet aldri helt hvordan sluttproduktet blir før det er trykket, og selv den enkleste strek blir til kunst i trykkepressa vår.

Trykksverten trenger tid til å tørke, ferdig trykk og trykkeplate vil bli overlevert til deltagerne i etterkant av besøket. Vi låner bort forkle til trykkingen, men anbefaler at man ikke har på favorittgenseren denne dagen!

Vi anbefaler en omvisning i museum og galleri i forkant av verkstedet. Pris og tid er derfor oppgitt for både omvisning og trykkeverksted.

 • Varighet: 180 min.
 • Antall elever: max. 24
 • Arena: Trastad Samlinger
 • Pris: 1600,- (evt. tillegg for kveld/helg)


Kontakt oss på booking@stmu.no / +47 77018380

Trastad Samlinger er et kunst- og kulturhistorisk museum. Her blir man kjent med historien til Trastad Gård og den store kunstproduksjonen ved institusjonen.

Trastad Gård var Nord-Norges Åndssvakehjem fra 1954 til 1991, et bo- og pleiehjem for personer med utviklingshemming. Omvisningen starter i vår autentiske bo- og pleieavdeling fra 1966 i Paviljong 7. Øverst i paviljong 7 møter man et utvalg av kunst laget av beboere ved Trastad Gård, samt annen nasjonal og internasjonal Outsider Art fra samlingene våre.

 • Varighet: 60 min.
 • Antall: max. 30
 • Arena: Trastad Samlinger
 • Pris: 1500,- (evt. tillegg for kveld/helg)


Kontakt oss: booking@stmu.no / +47 77018380

Hopp rett ned til innholdet