Lukk

Den Kulturelle Spaserstokken

Historiske opplevelser for de eldre

I tillegg til produksjoner gjennom Den Kulturelle Spaserstokken har vi også andre tilbud til denne målgruppen. Vi skreddersyr gjerne opplevelser sammen med deg som kunde og har i tillegg temakasser til utlån: «Ting fra gamledager» og «Onga i gammeldagan» 

I 2017 åpnet vi utstillingen om Regine Normann, kjent som Nord-Norges første forfatterinne på Steinsland klyngetun. I den anledning sitter vi på mye bildemateriale, som vi ønsker å dele med publikum. I et foredrag på cirka 40 minutter blir beboerne på eldresentre eller sykehjem kjent med Regine Normanns liv og virke, hennes fortellinger om en tapt barndom, fiskerbondefruer og ikke minst hennes verdensberømte sagn og eventyr.  

Regine Normann var født i Mårsund i Bø i Vesterålen, men besøkte stadig farsgården på Steinsland klyngetun. Her døde hun, 72 år gammel, og er gravlagt på Skånland kirkegård. Regine Normann ga ut 18 bøker, men var i tillegg en engasjert kvinne som skrev debattinnlegg i aviser og magasiner. Hun var også kjent som en dyktig oppleser. Gjennom hennes verker formidles nordnorsk kysthistorie på sitt beste. Her er fortellinger om fiskerbonden, fiskerbondekona, marmælen og draugen. Her skildres nordnorsk natur og fiskevær. Regine Normann er en svært viktig bidragsyter til å videreformidle nordnorsk kysthistorie til barn og unge i dag.

Ta kontakt med formidler Lene Hansen / lene@stmu.no for spørsmål eller booking.

Harstad Håndverkerforening bygde huset i 1963. I kjelleretasjen mot Hvedings gate fikk Andreas Eriksen frisersalong og optiker Enok P. Eilertsen fikk lokale i 1. etasje mot Normanns gate. Ellers fikk både Senja politikammer og Trondenes lensmannskontor nye lokaler i huset. I øverste etasje hadde foreningen sitt selskapslokale, som også ble leid ut til ulike formål. Malermester Erling Hartvigsen filmet en god del i byggeperioden.

Sør-Troms Museum ønsker velkommen til visning av arkivfilmen. Her kan du se bilder fra de første spadetakene til åpningsfesten. Varighet: 40 minutter.

Kontaktperson: Mona Høydahl / mona@stmu.no

Hopp rett ned til innholdet