Lukk

Herleik Kristiansen

16.02.23, kom den triste beskjeden om at Herleik Kristiansen (f. 1947-2023) har gått bort, 75 år gammel.

Herleik Kristiansen var en stor kunstner som bemerket seg nasjonalt og internasjonalt gjennom sitt rike kunstnerskap. Hans grafikk og keramikk har berørt mange gjennom flere tiår. Vi på Trastad Samlinger og Sør-Troms Museum er heldige for å ha få tatt del i hans store kunstneriske utfoldelse, og hans sterke personlige tilstedeværelse.

Vi ble kjent med Herleik gjennom en rekke utstillingssamarbeid, og arbeidet med kunstnerbiografien «Outsideren Herleik Kristiansen», skrevet i samarbeid med kunsthistoriker Gunnar Danbolt. Biografien forteller om Herleiks beundringsverdige reise fra å bli betegnet som «ikke opplæringsdyktig» til en etablert og respektert kunster i Norge.

Vi er så takknemlig for at vi kan forvalte og bevare hans store kunstnerskap, og at vi har muligheten til å vise hans verk til publikum i flere år fremover.

Fotografiet vi legger ut er tatt under åpningen av den retrospektive separatutstillingen «La de bare se på bildene» ved Trondenes Historiske Senter i 2010 – en tittel og et sitat som underbygger Herleiks måte å formidle og uttrykke seg på gjennom kunsten.

Facebook
LinkedIn
Email
Hopp rett ned til innholdet