Lukk

Festspillene 2022 – NUK Foto

27.06.2022
- 02.07.2022
Harstad sentrum
Kategori: Kurs, Aktivitet
Pris: 1500

Påmeldingen til årets NUK er åpnet, bli med på workshop med Trastad Samlinger og Preus fotomuseum!

NUK er en festival for ungdom (14-20 år) fra hele Nord-Norge der man møtes for å jobbe sammen med kreative ting under Festspillene i Nord-Norge. I løpet av uka som festivalen varer bor du sammen med andre ungdommer på en skole i Harstad, er med på kreative workshops, får venner for livet og opplever et helt fantastisk samhold. Festivalen er åpen for alle og vi tilrettelegger for personer som har funksjonsnedsettelse (14-40 år).

Foto-workshop med Trastad Samlinger og Preus fotomuseum

Liker du å ta bilder? På denne workshopen får du jobbe som fotograf i en uke. Vi kommer til å ta bilde av masse forskjellig, og lage tekster som beskriver hvert enkelt foto. Gjennom en rekke oppgaver kommer du til å bli kjent med ulike fototeknikker, lære om hvordan du kan fortelle historier gjennom foto og video og lete etter hva som er unikt i måten du tar bilder på.
Hva er for eksempel ditt bilde på urettferdighet? På det å være god nok? På global oppvarming? På glede og kjærlighet? Hva er ditt bilde på mot og styrke? På fremtiden? Du vil lære mye om deg selv og om hva som gjør deg unik som fotograf, og bli en del av en sammenspleisa gjeng med felles interesse for fotokunst og det å skape noe ut ifra seg selv. Fotografiene dere skaper i løpet av uka skal samles i en utstilling som publikum kan komme og se mot slutten av NUK-uka.

Prosjektledere:

Kunstnerisk leder for årets fotoprosjekt er Silje Gulstad og Pål Henrik Ekern. Pål Henrik er selv en fantastisk fotograf og har i en årrekke jobbet med å lære andre hvordan de kan ta gode bilder på Preus Museum. Silje er museumspedagog og kurator på Trastad Samlinger – Nasjonalt Senter for Outsider Art. Siljes jobb er å fortelle alle og enhver om at hvem som helst kan, og skal få lov, til å skape kunst. I dette prosjektet vil hun gi deg tips og triks til hvordan du kan formidle bildene dine gjennom tekst. I år har vi også med oss kunstneren Aidan Moesby på laget. Aidan er en britisk kunstner, kurator og forfatter som har arbeidet med mange prosjekter som handler om klima og miljø samt fysisk og psykisk helse.

I dette prosjektet er det viktig at du har lyst til å lære mer om foto, men du trenger ingen erfaring for å melde deg på. Du vil få oppgaver ut fra ferdighetsnivå.

Praktisk informasjon:

Dette er et arrangement i regi av Festspillene i Nord-Norge. Trastad Samlinger, Sør-Troms Museum er med som instruktør i foto-prosjektet i ungdomsfestivalen NUK.

Andre arrangementer

© STMU 2022 - All rights reserved  

Skip to content