Lukk

St.Nikolas

04.12.2022

kl. 11:00 - 16:00

Kategori: Aktivitet
Pris: Voksen kr. 110,- / Barn kr. 55,-

Julearrangement på Trondenes Middelaldergård

Velkommen til et familiearrangement på Trondenes Middelaldergård. Julenissen har ikke alltid vært slik vi kjenner han i dag. Historia om julenissen begynte med en biskop som het Nikolas for ca 1700 år siden. På middelaldergården markerer vi st.Nikolas, med blant annet en fortellerstund. Vi ønsker å gi både store og små den fredelige, gammeldagse julestemningen.

Detaljert program kommer senere.

Praktisk informasjon:

St.Nikolas – Skytshelgen og julenisse

Nilsmesse eller Sankt Nikolas dagen er en ortodoks og katolsk høytidsdag som feires den 6. desember til minne om Sankt Nikolas.

Noen sjøfolk var kommet i havsnød og holdt på å forlise i et forrykende uvær utenfor Lykias kyst. I sin nød anropte de Nikolas, og straks var det en mann hos dem som hjalp til med seil og tauverk og stillet stormen. Da de var kommet trygt i land, gikk de opp til kirken for å takke. Men da de så biskopen gjenkjente de sin hjelper ute fra havet. Derfor er han skytshelgen for sjøfolk og reisende. Sankt Nikolas ble skytshelgen for mange kirker, særlig i sjøfartsbyer, og på Trondenes.

Andre legender forteller at han hjalp fattigfolk med gaver, noe som ligger bak tradisjonen om Sankt Nikolas som Santa Claus eller julenissen som kommer med gaver.

Andre arrangementer

11.12.2022

Velkommen til en gammeldags jul for hele familien på Skippergåren søndag 11. desember kl. 11:30-15:00! Vi kan lokke med juletre, kafé, juleverksted, julekaker, julenisse,…
Hopp rett ned til innholdet