Lukk

Nyskapende, med formidling og kunst i fokus

Aktive hender og store planer ved Trastad Samlinger
Trastad Samlinger
Trastad Samlinger, Borkenes

TRYKKEVERKSTED
Trastad Samlinger har tatt imot over 350 elever på det årlige trykkeverkstedet i høst. Dette er en produksjon for den kulturelle skolesekken, 7.trinn. Her blir elever kjent med historien til Trastad Gård og den store kunstproduksjonen som ble gjort ved institusjonen. Elever tar i bruk en av de mest brukte teknikkene man arbeidet med her: Linotrykk. Dette er en grafikkteknikk hvor man skjærer mønster i lineoliumsplater for deretter å påføre trykksverte på platen. Det mest spennende i prosessen er selve trykkingen når motivet framkalles på papir. Selv den enkleste strek blir til kunst i trykkepressa vår. Kulturrådgiver Maren Aurebekk fra Harstad kommune var nylig på besøk for å se hvordan vi gjennomfører trykkeverksted for 7.trinn. Aurebekk var veldig fornøyd, og har gitt klarsignal for videreføring også til neste år.

AKVARELLKURS
En helt ny produksjon til den kulturelle spaserstokk (DKSS) er også i startgropa. Som formidlingsarena har vi på Trastad Samlinger et sterkt ønske om å komme i kontakt med alle aldersgrupper. Derfor ønsker vi å tilby akvarellkurs til alle sykehjem i Harstad. Produksjonen skal være fleksibel, slik at den kan tilrettelegges for uansett funksjonsnivå. Vi krysser fingrene for oppstart allerede i 2023.

EN NASJONAL DKS MED LEIRE
Marianne Linløkken er ansvarlig for visuell kunst ved Den kulturelle skolesekken Troms og Finnmark. Hun ønsker i samarbeid med Trastad Samlinger å lage en ny nasjonal DKS, med fokus på inkludering og mangfold. Vi ønsker å ta utgangspunkt i Sigvor Riksheim sin «frie forming», hvor vi ønsker å bruke leire. Produksjonen skal fungere godt for enkeltelever, små grupper, i samlede klasser, «spesialskoler» osv. 2023 blir satt av til å teste produksjonen.

Vi gleder oss til et historisk og kunstnerisk nytt år!

Facebook
LinkedIn
Email
Hopp rett ned til innholdet