Lukk

Salangen Biennale

En temporær, utendørs samtidskunstutstilling i ruinene til Salangsverket, 21.-23. juli

Ruinene og industrihistorien fra Salangsverket gir Salangen Biennale en unik ramme for å forbinde kunst, friluftsliv og historie. Kjernen av Salangen Biennale blir produksjon og visning av en kuratert temporær utendørs samtidskunstutstilling i og omkring ruinene. Det vil vises verk produsert på stedet med utgangspunkt i historie og materiale, som Salangsverket og området rundt har å gi. Salangen Biennale inviterer kunstnerne og et mangfoldig publikum til reisen gjennom kulturlandskapet, til observasjon og dialog mellom feltene.

19. Juni – 23. Juli 2023 inviteres det også til en ledsagende Salon utstilling på Lundbrygga og et variert tverrfaglig rammeprogram med ambulerende arrangement i samarbeid mellom eksterne og lokale bidragsytere. Salangen Biennale blir et unikt kulturopplevelse for et mangfoldig publikum, med program som inviterer til kunsthistoriske foredrag, historisk guiding, så vel som samtidskunst, idrettsarrangement og filmkveld.

Kurator av årets utstilling er IPIHAN – If Paradise Is Half As Nice, et nederlandsk kunst-kollektiv. De bringer med seg sin egen tematikk, som tar utgangspunkt i en metode for å arbeide og tilnærme seg bygningsmessige industrilevninger. En metode de har jobbet med de siste 12 år. Gjennom å ta i bruk fraflyttede bygningene som bolig og produksjonslokale for stedsrelaterte kunstverk, settes bygningene i en identitetsdialog med seg selv og lager grobunn for kunstproduksjon og dialog. Hva er levningens verdi og mening? Hva bor i og bak historien og vårt syn på den? Hvordan blir dette kunstnerisk prosessert og danner utgangspunkt for verk og formidling?

I år, på Salangen Biennale 2023 / IPIHAN #13, vil 13 kunstnere jobbe og bo på utstillingsstedet i 5 uker, for å produsere kunstverk som vil bli spredt fra fjell til fjæra tilknyttet Salangsverket.

Michiel Jansen (NL)
Ties Ten Bosch (NL)
Willem Besselink (NL)
Pim Palsgraaf (NL)
Esther Kokmeijer (NL)
Guus Vreeburg (NL)
Maurice Bogaert (NL)
Siri Tolander (SWE)
Torbjörn Johansson (SWE)
Lada Suomenrinne (FIN)
Hilde Angel Danielsen (NOR)
Jan Hakon Erichsen (NOR)
Jens Stegger Ledaal (NOR)

Følg gjerne med på Instagram @salangenbiennale og www.salangenbiennale.art

 

Facebook
LinkedIn
Email
Hopp rett ned til innholdet