Lukk

Samisk Outsider Art kunstkatalog

Katalogen "Oainnát go MU? Ser du MEG? Do you see ME?" er endelig her!
Samisk Outsider Art kunstkatalog
Samisk Outsider Art kunstkatalog

Siden i fjor har Trastad Samlinger, i samarbeid med Várdobáiki, jobbet med å produsere en kunstkatalog med våre samiske Outsider Art kunstnere. Nå er den her!

Katalogen presenterer utvalgte kunstverk og historien til fire samiske Outsider Art kunstnere: Gunvor Nordli, Johan Hansen, Torstein Nilsen og Wenche Nilsen. I tillegg har Karen Anne Buljo bidratt med dikt. Trastad Samlinger og Várdobáiki har skrevet hvert vårt forord med temaene Trastad Gård, samisk Outsider Art, samt kunst og helse. Alle tekstene i katalogen er på tre språk: samisk, norsk og engelsk. Fritt ord har gitt støtte til katalogen.

Katalogen vil bli benyttet som gave til de som deltar med innlegg, boklanseringer, taler og konserter i løpet av samisk uke i Kvæfjord, Harstad og Tjeldsund kommuner.

Denne er i salg hos Trastad Samlinger, Trondenes Historiske senter og Várdobáiki. Ved Kvæfjord bibliotek er det nå også mulig å låne katalogen!

Vi takker for et godt samarbeid med både kunstutstilling og katalog, og jobber med å videreføre utstillingen med katalog som vandreutstilling. Utstillingen katalogen er laget til kan sees ved Várdobáiki frem til 10. februar!

Facebook
LinkedIn
Email
Hopp rett ned til innholdet